Bataattijauhelihavuoka

Paista jauheliha sipulin kanssa tai ilman.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Joskus laitan esim paprikajauhetta tai cayannenpippuria.

Lohko bataatti noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi (kypsyy nopeammin mitä pienempiä).

Lado uunivuokaan vuorotellen bataattilohkoja ja jauhelihaa.

Sipulit voi laittaa myös raakoina renkaina jos haluaa.

Kaada päälle munakerma (munamaitokin varmaan kävisi, myös kookosmaito, en ole itse maistanut) ja halutessasi laita vielä juustoraastetta pinnalle.

Uunissa reilu puoli tuntia 225 asteessa (muistaakseni).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1295 grammaa

Sinnami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha386g641kcal73.4g0g38.6g0g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Ruokakerma, Rainbow 7% 2dl193g164kcal2.7g8.5g13.5g0g
Bataatti, kuorittu 483g391kcal7.6g81.2g0.2g14.5g
Kananmuna kuoreton 53g76kcal6.6g0.2g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2616kcal184.2g192.8g116g33.6g
Valittu annoskoko1250g1308kcal92.1g96.4g58g16.8g
Annoskoko puolitettuna625g654kcal46.1g48.2g29g8.4g
Arvot/100g100g105kcal7.4g7.7g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=205886