Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 127g398kcal13.4g75.1g2.8g7g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g207g600kcal20.7g118g4.8g41.4g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g13g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 12g102kcal0g0g11.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 230g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 345g360kcal77.4g0g5.2g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g253g792kcal48.1g12.6g63.2g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g3.4g12kcal0.3g2.6g0.1g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)58g46kcal0.9g10.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4619kcal321.6g438.4g175.2g96.8g
Valittu annoskoko1250g2310kcal160.8g219.2g87.6g48.4g
Annoskoko puolitettuna625g1155kcal80.4g109.6g43.8g24.2g
Arvot/100g100g185kcal12.9g17.5g7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135