Lihaisa kaalikeitto

Kuori ja paloittele porkkanat ja pilko kaali haluamasi kokoisiksi paloiksi.

Laita kaali ja porkkanat 5l kattilaan ja lisää vettä niin että niistä n.2/3 peittyy.

Keitä 15-20min että kaali pehmenee ja sekoita.

Lisää nyt vettä niin että kaali-porkkanaseos peittyy ja lisää samalla mausteet.

Kun kaali-porkkanaseos on kiehunut n. tunnin, lisää kinkku kuutioituna ja keitä sen jälkeen n. puoli tuntia.

Keitosta tulee sitä maukkaampaa mitä pidempään sitä keitetään.

Mausteita kannattaa lisätä vasta viimeisenä, sillä kinkku on aika suolaista.

Siirappi on antamassa kaalille makeutta, eikä sen käyttö ole pakollista.

Veden määrä ei ole tarkka, vaan sitä käytetään sen verran että kaali-porkkanaseoksen saa peittymään.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 337 grammaa

Naswii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juhlakinkkurulla, kypsä (Wursti), annos 100g371g616kcal76.1g2.6g18.6g7.1g
Keräkaali 250g371g89kcal4.5g15.2g0.7g7.8g
Porkkana 124g41kcal0.8g6.9g0.2g3.2g
Siirappi, tumma8.7g28kcal0g6.4g0g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 2.5g7.2kcal0.3g0.4g0.5g0g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 1.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Vesi371g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1563kcal163.4g63.2g40g36.2g
Valittu annoskoko1250g782kcal81.7g31.6g20g18.1g
Annoskoko puolitettuna625g391kcal40.9g15.8g10g9.1g
Arvot/100g100g63kcal6.5g2.5g1.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207186