Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi533g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl8g20kcal1g0.1g1.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g104g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Selleri, annos 50g2.7g0.4kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 32g20kcal0.2g3.8g0.1g1.4g
Kiinankaali 80g16kcal1.2g1.8g0.2g0.7g
Peruna, keskikokoinen 60g224g134kcal3.4g29.1g0.2g2g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g187g410kcal20.5g3.7g35.4g0.2g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%53g59kcal1.4g1.4g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1393kcal57.2g95g86.6g14.8g
Valittu annoskoko1250g696kcal28.6g47.5g43.3g7.4g
Annoskoko puolitettuna625g348kcal14.3g23.8g21.7g3.7g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501