Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa435g74kcal1.7g10.9g2.6g3g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)348g578kcal66.2g0g34.8g0g
Ranskankerma Valio131g366kcal3.3g4.6g36.6g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g196g40kcal1.2g7.4g0.6g2.7g
Lihaliemikuutio Maggi10g27kcal0.9g0.7g2.2g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)87g235kcal26.1g0g14.8g0g
Sipuli (kuorittu)44g12kcal0.6g2.1g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2662kcal200g51.4g183.4g12.8g
Valittu annoskoko1250g1331kcal100g25.7g91.7g6.4g
Annoskoko puolitettuna625g666kcal50g12.9g45.9g3.2g
Arvot/100g100g107kcal8g2.1g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690