Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 211g858kcal0g211.2g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 37g125kcal0g30.4g0g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g249g1816kcal2.5g2.5g199g0g
Leivinjauhe 6.2g11kcal0.3g2.4g0g0g
Mustikka metsä- 746g329kcal3.7g47.8g4.5g24.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6277kcal13g588.6g407g50.2g
Valittu annoskoko1250g3139kcal6.5g294.3g203.5g25.1g
Annoskoko puolitettuna625g1569kcal3.3g147.2g101.8g12.6g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593