Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 657g2253kcal66.9g459.6g7.9g23g
Vesi505g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g6.3g23kcal2.8g2.5g0.4g0g
Kauralese 76g273kcal13.6g34.5g5.8g13.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5096kcal166.6g993.2g28.2g72.6g
Valittu annoskoko1250g2548kcal83.3g496.6g14.1g36.3g
Annoskoko puolitettuna625g1274kcal41.7g248.3g7.1g18.2g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.1g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248