Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 402g141kcal18.6g7.8g1.2g10g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 703g320kcal21.1g33.7g10.5g0g
Voi 20g146kcal0.2g0.1g16.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g69kcal2g14.1g0.2g0.7g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.7g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 50g188kcal11.2g0g16.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1884kcal120g111.8g100g21.4g
Valittu annoskoko1250g942kcal60g55.9g50g10.7g
Annoskoko puolitettuna625g471kcal30g28g25g5.4g
Arvot/100g100g75kcal4.8g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632