Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali446g94kcal5.4g15.2g0.9g9.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g128g36kcal0.8g7.6g0.3g3.2g
Sipuli (käsittelemätön)128g35kcal1.7g6.1g0.3g2.2g
Vesi177g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g353g601kcal70.7g0g35.3g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen18g71kcal1.2g0.4g7.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1672kcal159.6g58.6g87.8g29.6g
Valittu annoskoko1250g836kcal79.8g29.3g43.9g14.8g
Annoskoko puolitettuna625g418kcal39.9g14.7g22g7.4g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241