Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt297g137kcal9.5g14.3g4.5g0g
Hiiva, 50g30g18kcal3.9g0.3g0.1g0g
Sokeri 83g337kcal0g83.1g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.9g19kcal0.7g3.6g0.4g1.7g
Kananmuna 50g(kpl)30g37kcal3.3g0.1g2.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 653g2241kcal66.6g457.2g7.8g22.9g
Voi 89g646kcal1.1g0.4g72.4g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g59g190kcal10.1g27.3g4.5g10.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7251kcal190.4g1172.6g184.8g70g
Valittu annoskoko1250g3625kcal95.2g586.3g92.4g35g
Annoskoko puolitettuna625g1813kcal47.6g293.2g46.2g17.5g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726