Valkosipulikeitto

Kuori sipulit ja pilko( 2 kpl) ja valkosipulit (2 kpl) jätä kynnet kokonaisiksi.

Kuullota oliiviöljyssä sipuleita, lisää vehnäjauhot kuullota vielä hetki.

Lisää kasvisliemi, timjami ja persilja silputtuna.

Anna keiton kiehua kohtalaisella lämmöllä, kunnes valkosipulit ovat pehmeät, noin 1/2 tuntia.

Lisää juusto ja anna sen sulaa.

Soseuta keitto.

Jos timjami tuntuu liian voimakkaan, lisää ripaus sokeria.

Annos noin 200 gr

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 333 grammaa

Gerdrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Valkosipuli 94g102kcal7.4g15.3g0.6g2g
Oliiviöljy 1rkl, annos 13.5g25g224kcal0g0g25.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 38g129kcal3.8g26.3g0.5g1.3g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g94g263kcal17.9g0g20.7g0g
Timjami 2.8g8kcal0.3g0.8g0.2g1g
Persilja 56g15kcal0.8g0.6g0.1g4.5g
Kasvisliemi fond du chef (Knorr), annos 100g752g902kcal18.8g45.1g67.7g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3390kcal102.8g194.2g231.2g46.6g
Valittu annoskoko1250g1695kcal51.4g97.1g115.6g23.3g
Annoskoko puolitettuna625g847kcal25.7g48.6g57.8g11.7g
Arvot/100g100g136kcal4.1g7.8g9.2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=227122