Hirvenlihabolognese 2

400 g jauhelihaa
1 rkl rypsiöljyä
150 g sipulia
5 valkosipulinkynttä
1 dl sellerin lehtiä (pakastettuja)
500 g tomaattimurskaa
15 g rouheista sämpyläjauhoa
mustapippuria
3,5 dl vettä

Paista jauheliha, pikotut sipulit öljyssä.

Laita kattilaan sellerin lehdet, tomaattimurska, vesi ja sämpyläjauhot (n 2 rkl) ja lisää paistinpannulta lihaseos.

Keitä n 20 min, kunnes kastike on saostunut.

Lisää soijakastiketta maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1085 grammaa

Yxii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaattimurskaa oliiveilla (Del monte), annos 400g576g115kcal23g22.5g0.6g0g
Hirvenliha, 100g461g516kcal97.2g0g13.8g0g
Sipuli (kuorittu)173g47kcal2.2g8.3g0.3g2.9g
Valkosipuli 23g25kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Kokojyväpitoinen sämpyläjauhoseos 1dl=65g (Myllärin), annos 65g17g58kcal2.1g11.4g0.4g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1522kcal252.6g92g30.4g9.6g
Valittu annoskoko1250g761kcal126.3g46g15.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna625g381kcal63.2g23g7.6g2.4g
Arvot/100g100g61kcal10.1g3.7g1.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=234500