Mummon muruinen raparperipiirakka

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Voitele suorakaiteen muotoinen pinnoitettu uunivuoka (noin 30 x 40 cm) tai vuoraa tavallinen pyöreä piirakkavuoka leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää maito, kerma ja voisula.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot, ja lisää seos nestepohjaan.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina vuokaan.

Lisää raparperit.

Nypi käsin pehmeä voi, sokeri ja jauhot sekaisin ja ripottele piirakan päälle.

Paista 25–30 minuuttia.

Tarjoile maustetun kermavaahdon kanssa

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Marjolaine
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 99g141kcal12.4g0.3g10.1g0g
Sokeri 180g730kcal0g179.7g0g0g
Maito, Kevyt90g41kcal2.9g4.3g1.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl90g306kcal1.8g2.7g31.5g0g
Voi 60% rasvaa 85g466kcal0.8g0.4g52.1g0g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 234g802kcal23.8g163.7g2.8g8.2g
Raparperi 270g91kcal1.9g14.8g0.3g3.8g
Voi 60% rasvaa 45g245kcal0.4g0.2g27.4g0g
Sokeri 90g365kcal0g89.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g201kcal6g40.9g0.7g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6807kcal101g1000.4g252.4g28g
Valittu annoskoko1250g3403kcal50.5g500.2g126.2g14g
Annoskoko puolitettuna625g1702kcal25.3g250.1g63.1g7g
Arvot/100g100g272kcal4g40g10.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235273