Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt383g176kcal12.2g18.4g5.7g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g46g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Suola, annos 3g4.6g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 306g1050kcal31.2g214.2g3.7g10.7g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)459g1607kcal55.1g316.7g8.7g22.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g46g413kcal0g0g45.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6540kcal197g1110.8g128g67.2g
Valittu annoskoko1250g3270kcal98.5g555.4g64g33.6g
Annoskoko puolitettuna625g1635kcal49.3g277.7g32g16.8g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481