Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)114g75kcal17.1g0g0.8g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)158g163kcal26.9g2.7g4.4g0g
Seitiä kuutioina190g175kcal36.1g0g1.9g0g
Tilli tuore10g2.5kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Sitruunamehu, laimentamaton38g8kcal0.1g0.6g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)70g21kcal0.7g4.2g0.1g0.7g
Vesi507g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Oliiviöljy (de cecco)2g17kcal0g0g1.9g0g
Purjosipuli89g17kcal1.6g2.1g0.2g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1010kcal169g28.6g19.2g8.2g
Valittu annoskoko1250g505kcal84.5g14.3g9.6g4.1g
Annoskoko puolitettuna625g253kcal42.3g7.2g4.8g2.1g
Arvot/100g100g40kcal6.8g1.1g0.8g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=23770