Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 246g352kcal30.8g0.7g25.3g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki411g263kcal45.2g17.2g1.6g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)8.2g1.6kcal0g0.5g0g0g
Parmesan formaggio da pasta44g203kcal17.7g0g14.6g0g
Leivinjauhe 6.6g12kcal0.3g2.5g0g0g
Manteli 345g2124kcal83g22.8g186.3g24.8g
Rypsiöljy 35g305kcal0g0g34.5g0g
Ruokasuola jodioitu 3.3g0.1kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 58g186kcal16.7g4g11.5g17.6g
Seesaminsiemen, kuorineen 46g310kcal12.4g3.2g26.7g5.7g
KauraKuitunen (Hirvelä)48g59kcal3.4g7.7g1.6g33.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7628kcal419g117.2g604.2g162.6g
Valittu annoskoko1250g3814kcal209.5g58.6g302.1g81.3g
Annoskoko puolitettuna625g1907kcal104.8g29.3g151.1g40.7g
Arvot/100g100g305kcal16.8g4.7g24.2g6.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385