Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)36g10kcal0.5g1.7g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.7g5.9kcal0.5g0.9g0g0.1g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 286g217kcal5.3g44.1g0.6g2.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g357g100kcal2.1g21.3g0.7g8.9g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g71g50kcal0g2.9g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)179g152kcal1.8g6.2g12.5g0g
Kasvisliemikuutio 16g48kcal1.5g2.1g3.7g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 286g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.5g10g0.2g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1261kcal26.4g178.4g35.6g26.6g
Valittu annoskoko1250g631kcal13.2g89.2g17.8g13.3g
Annoskoko puolitettuna625g315kcal6.6g44.6g8.9g6.7g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445