Intialainen linssimuhennos

Huuhdo linssit ja keitä ne vedessä pehmeiksi.

Älä lisää suolaa veteen etteivät linssit kovetu.

Pilko pieni sipuli keitinveteen.

Punertaville linsseille riittää noin 20-25 minuutin keittäminen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli.

Kuullota niitä öljyssä tai kirkastetussa voissa.

Lisää mausteet ja karrijauhe.

Kuullota vielä 3-4 minuuttia.

Mausta ruokalusikallisella tomaattipyreetä.

Lisää keitetyt linssit.

Lisää tarvittaessa myös hieman vettä.

Tarkista suola ja purista hieman sitruunamehua mausteeksi.

Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g520g1690kcal124.8g254.9g5.2g62.4g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Sipuli (kuorittu)69g19kcal0.9g3.3g0.1g1.2g
Valkosipuli 35g38kcal2.7g5.7g0.2g0.7g
Chili paprika punainen52g21kcal1g4.7g0g0g
Curryjauhe (-), annos 5g26g85kcal2.6g13g2.6g2.6g
Kardemumma, annos 2g3.5g11kcal0.4g2.4g0.2g1g
Neilikka, annos 4g6.9g25kcal0.2g5.5g0.2g0g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g26g157kcal1.8g15.1g9.1g0g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g61g45kcal2.7g7.8g0.1g0g
Kookosöljy kylmäpuristettu (Biona organic), annos 5g35g297kcal0g0g34.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 347g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4812kcal276g631.4g105g138.2g
Valittu annoskoko1250g2406kcal138g315.7g52.5g69.1g
Annoskoko puolitettuna625g1203kcal69g157.9g26.3g34.6g
Arvot/100g100g193kcal11g25.3g4.2g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238830