Tomaattinen kanapata

1 paprika
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
3 broilerin koipireisipalaa
6 dl (tai tarpeen mukaan) kanalientä

Pilko sipulit, paprika ja tomaatit, joista on kanta poistettu.

Tomaatit kannattaa jättää suurehkoiksi lohkoiksi.

Pilko koipireisipalat kahteen osaan nivelen kohdalta.

Poista nahka ja pyörittele palat vehnäjauhoissa.

Jos käytät marinoimatonta kanaa, mausta palat ennen jauhottamista makusi mukaan.

Kuullota sipulit ja paprika pannulla öljyssä ja laita pataan.

Ruskista sitten kananpalat ja lado ne pataan sipulien ja paprikan sekaan.

Laita pilkotut tomaatit pataan muiden ainesten joukkoon.

Mausta pippurilla ja vaikka yrteillä, esim timjamilla tai basilikalla.

Huuhdo paistinpannu kanaliemellä saadaksesi kaikki maut talteen ja kaada se sitten pataan.

Kanalientä kannattaa käyttää sen verran, että kananpalat peittyvät.

Paista 175-asteisessa uunissa 1-1,5 tuntia.

Tarjoa riisin tai esim perunoiden kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 363 grammaa

Ainuli77
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen82g21kcal0.7g3.8g0.3g1.6g
Sipuli 28g8.3kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli 6.9g7.5kcal0.5g1.1g0g0.1g
Tomaatti 333g76kcal1.9g11.5g1g4.7g
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkkä liha430g517kcal68.9g0g16.1g0g
Kanafondi makutiiviste (Knorr), annos 29g14g8.6kcal0.4g1.2g1.5g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 344g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 12g39kcal1.2g8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1354kcal147.8g53.8g38.2g14.8g
Valittu annoskoko1250g677kcal73.9g26.9g19.1g7.4g
Annoskoko puolitettuna625g339kcal37g13.5g9.6g3.7g
Arvot/100g100g54kcal5.9g2.2g1.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=244821