Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi560g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 373g164kcal1.9g23.9g2.2g12.3g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g131g55kcal12.8g0.5g0.1g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe187g539kcal2.2g104.5g0g74.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1517kcal33.8g257.8g4.6g173.8g
Valittu annoskoko1250g758kcal16.9g128.9g2.3g86.9g
Annoskoko puolitettuna625g379kcal8.5g64.5g1.2g43.5g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888