Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 644g300kcal3.2g54.1g1.3g12.2g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g26g88kcal2.8g18.7g0g0g
Valkoviini kuiva 64g44kcal0.2g0.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl516g1753kcal10.3g15.5g180.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4369kcal33g177.4g363.4g24.4g
Valittu annoskoko1250g2185kcal16.5g88.7g181.7g12.2g
Annoskoko puolitettuna625g1092kcal8.3g44.4g90.9g6.1g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038