Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g181g127kcal23.5g1.8g2.9g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g241g159kcal41g0g1.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 121g398kcal2.4g3.6g42.2g0g
Vesi422g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g48g15kcal0.6g3.5g0.1g1.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g84g24kcal0.5g5g0.2g2.1g
Kukkakaali 24g5.8kcal0.4g0.5g0.1g0.6g
Lanttu 36g10kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Voi, 1 tl, 5 g7.2g53kcal0.1g0.1g5.8g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g9g34kcal0.1g8.3g0g0g
Valkoviini kuiva 60g41kcal0.2g0.4g0g0g
Kalaliemikuutio 6.6g20kcal0.7g2.3g0.9g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka9g7.4kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1790kcal140.4g57.8g108.2g10.2g
Valittu annoskoko1250g895kcal70.2g28.9g54.1g5.1g
Annoskoko puolitettuna625g447kcal35.1g14.5g27.1g2.6g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=249609