Peruna-jauhelihalaatikko ruokakermaan

800 kg perunaa
800 kg jauhelihaa
2 tomaattia
sipulia
suolaa
jauhalihamaustetta
maustepippuria
5 dl (ruoka) kermaa

Kuori ja viipaloi perunat, viipaloi tomaatit, paista jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta jauheliha, lisää kerma, laita perunaviipaleet ja jauhaliha-sipuliseos ja tomaattiviipaleet kerroksittain vuokaan, lisää kokonaiset maustepippurit, paista uunissa 200°C n. 1 tunti.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 430g326kcal8g66.3g0.9g4.3g
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 430g594kcal80.6g0g30.1g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g75g15kcal0.5g2.9g0.2g1.1g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Suola, annos 3g5.4g0kcal0g0g0g0g
Jauhelihamauste, annos 15g8.1g0.2kcal0g0.1g0.1g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)269g161kcal2.7g12.1g10.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2210kcal184.4g165.8g84.4g11.8g
Valittu annoskoko1250g1105kcal92.2g82.9g42.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna625g553kcal46.1g41.5g21.1g3g
Arvot/100g100g88kcal7.4g6.6g3.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251258