Poro-kasviskeitto

2 porkkanaa paloina
1 kukkakaali
3 valkosipulin kynttä
lihaliemikuutio, puolikas
100g kylmäsavuporoa silputtuna
100g 9% sulatejuustoa (esim.

Olympia tai Arlan Eva kylmäsavuporo-kevätsipulisulatejuus
toa)
baslikaa, pippuria

Paloittele kasvikset kattilaan ja kaada vettä päälle niin, että ne peittyvät.

Lisää liemikuutio, valkosipulit murskattuna ja basilikaa (tuoretta n. 10 lehteä hienonnettuna, kuivattua vajaa teelusikallinen).

Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Lisää joukkoon sulatejuusto ja savuporo.

Anna juuston sulaa keittoon.

Lisää tarvittaessa hieman vettä.

Keitosta saa juhlavaa tarjottavaa, kun lisää 1 dl kuohukermaa ennen tarjoilua.

Maku maukas ja valkosipulinen!
Ohje alunperin Painonvartijoista.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 237 grammaa

Oml

Oml sanoi...

1/4 annos n. 115 kcal.

lauantai 01.10.2011 klo 16:11

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 791g190kcal14.3g17.4g2.4g18.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g171g48kcal1g10.2g0.3g4.3g
Valkosipuli 16g17kcal1.2g2.6g0.1g0.3g
Lihaliemikuutio Maggi7.9g22kcal0.7g0.6g1.8g0g
Kokolihaleikkele, poroleikkele, kylmäsavustettu 132g168kcal28.4g0g5.9g0g
Sulatejuusto, 9 %, Olympia132g198kcal22.4g0g11.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1287kcal136g61.6g44.8g45.6g
Valittu annoskoko1250g643kcal68g30.8g22.4g22.8g
Annoskoko puolitettuna625g322kcal34g15.4g11.2g11.4g
Arvot/100g100g52kcal5.4g2.5g1.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252454