Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g613g368kcal9.2g79.7g0.6g5.5g
Voi 92g667kcal1.1g0.4g74.7g0g
Sipuli (kuorittu)61g17kcal0.8g2.9g0.1g1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen245g81kcal8.1g12g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 92g303kcal1.8g2.8g32.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 120g410kcal12.2g83.6g1.4g4.2g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3743kcal70.2g370.8g218.2g22.4g
Valittu annoskoko1250g1872kcal35.1g185.4g109.1g11.2g
Annoskoko puolitettuna625g936kcal17.6g92.7g54.6g5.6g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258