Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g579g694kcal121.5g0g23.1g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g421g227kcal31.6g3.8g8.8g1.7g
Voi 26g191kcal0.3g0.1g21.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 26g90kcal2.7g18.4g0.3g0.9g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)132g112kcal1.3g4.6g9.2g0g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton7.9g1.7kcal0g0.1g0g0g
Tilli, tuore 53g16kcal1.9g0.5g0.4g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2698kcal318.6g63.4g126.4g7.4g
Valittu annoskoko1250g1349kcal159.3g31.7g63.2g3.7g
Annoskoko puolitettuna625g675kcal79.7g15.9g31.6g1.9g
Arvot/100g100g108kcal12.7g2.5g5.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450