Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen258g1856kcal2.6g2.6g206.2g0g
Vehnäjauho, sunnuntai258g902kcal30.9g183g5.4g7.7g
Luumu kivetön, kuivattu 258g525kcal10.8g96.9g2.2g22.2g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g213g304kcal26.6g0.6g21.9g0g
Sokeri 258g1046kcal0g257.5g0g0g
Leivinjauhe 6.4g11kcal0.3g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9288kcal142.4g1086g471.4g59.8g
Valittu annoskoko1250g4644kcal71.2g543g235.7g29.9g
Annoskoko puolitettuna625g2322kcal35.6g271.5g117.9g15g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278