Bolognese

1. Paistele jauheliha harmaaksi ja pilku sipuli.

2. Laita sipulisillpu sekaan ja kuullota.

3. Pilko tomaatit ja porkkanat ja heitä sekaan.

4. Laita sekaan liemikuutiot sekä vettä noin litra.

5. Laita mausteet: valkosipulia, mustapippuria, basilikaa ja tomaattipuretta.

Valkosipulin kanssa ei kannata säästellä.

6. Ruoan pitää antaa kypsyä kauan (noin 4 tuntia).

Jos vesi haihtuu liian aikain sitä voi lisätä.

Lopuksi veden tulisi kuitenkin olla haihtunut.

7. Hienosäädä mausteiden määrä maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 544 grammaa

Pkla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g459g93kcal2.8g17.5g1.4g6.4g
Sipuli (kuorittu)138g37kcal1.8g6.6g0.3g2.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha367g610kcal69.8g0g36.7g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g138g39kcal0.8g8.2g0.3g3.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)10g28kcal0.9g1.8g1.9g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk129g50kcal2.2g9.8g0.1g6.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1734kcal158g90.8g81.6g37.6g
Valittu annoskoko1250g867kcal79g45.4g40.8g18.8g
Annoskoko puolitettuna625g433kcal39.5g22.7g20.4g9.4g
Arvot/100g100g69kcal6.3g3.6g3.3g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=262421