Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 492g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g11g39kcal4.9g4.3g0.6g0g
Kaurahiutale 79g294kcal11.4g44.8g5.7g7.9g
Vehnäjauho puolikarkea 256g877kcal26.1g179g3.1g8.9g
Ruisjauho kokojyväjauho 325g987kcal28.4g179.8g6.2g45.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl89g797kcal0g0g88.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5988kcal141.6g815.8g208.2g123.8g
Valittu annoskoko1250g2994kcal70.8g407.9g104.1g61.9g
Annoskoko puolitettuna625g1497kcal35.4g204g52.1g31g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417