Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 291g2114kcal3.5g1.2g236.9g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 27g109kcal0.8g26g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 226g284kcal24.9g0.6g20.4g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g307g1841kcal73.6g20.2g165.6g0g
Leivinjauhe 7.7g14kcal0.4g2.9g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 196g646kcal3.9g5.9g68.4g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl35g221kcal4.8g1.2g21.7g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g161g251kcal0.6g61.2g0.5g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g10957kcal225g238.4g1027g2.6g
Valittu annoskoko1250g5479kcal112.5g119.2g513.5g1.3g
Annoskoko puolitettuna625g2739kcal56.3g59.6g256.8g0.7g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223