Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl53g308kcal11.3g2.8g26.9g6.2g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g107g640kcal22.4g7g57.6g0g
Hermesetas, annos 5g21g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g427g183kcal41.8g1.7g0.4g0g
Voi 320g2321kcal3.8g1.3g260.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 107g352kcal2.1g3.2g37.3g0g
Kahvi mustana 100ml213g6.8kcal0.6g0.6g0.2g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g2.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7623kcal164g33.2g765g12.4g
Valittu annoskoko1250g3812kcal82g16.6g382.5g6.2g
Annoskoko puolitettuna625g1906kcal41g8.3g191.3g3.1g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376