Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 585g141kcal10.6g12.9g1.8g13.5g
Kuohukerma,valio,2dl292g994kcal5.8g8.8g102.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 175g523kcal32.6g4.4g42.1g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]117g386kcal31.6g0g28.1g0g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.9g0.2g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4130kcal163.2g60g349g29.8g
Valittu annoskoko1250g2065kcal81.6g30g174.5g14.9g
Annoskoko puolitettuna625g1033kcal40.8g15g87.3g7.5g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502