Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu7g63kcal0g0g7g0g
Sipuli (kuorittu)79g21kcal1g3.8g0.2g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g27g28kcal2.1g4.4g0.2g0.5g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g469g108kcal6.6g15.9g1.9g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g12g27kcal0.4g3.1g1.6g0g
Kuohukerma,valio,2dl235g797kcal4.7g7g82.1g0g
Katkarapu 422g289kcal61g0g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2668kcal151.6g68.4g195.2g3.6g
Valittu annoskoko1250g1334kcal75.8g34.2g97.6g1.8g
Annoskoko puolitettuna625g667kcal37.9g17.1g48.8g0.9g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528