Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 359g163kcal1.8g29.4g0.7g14.4g
Peruna, keskikokoinen 60g189g114kcal2.8g24.6g0.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)61g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g13g14kcal1g2.1g0.1g0.3g
Rypsiöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Lihaliemikuutio Maggi10g28kcal0.9g0.7g2.3g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g10g23kcal0.3g2.6g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 498g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt100g46kcal3.2g4.8g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g984kcal21.6g134.2g32.4g34.8g
Valittu annoskoko1250g492kcal10.8g67.1g16.2g17.4g
Annoskoko puolitettuna625g246kcal5.4g33.6g8.1g8.7g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273374