Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 297g140kcal5.4g21.3g2.7g3.7g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 12g36kcal0g8.8g0g0g
Vesi149g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g6.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 8g71kcal0g0g8g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g119g369kcal14.3g85.6g3.2g14.3g
Pellavansiemenet, Pellavainen60g274kcal11.8g0.6g24.9g18.2g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g178g642kcal23.2g123.1g5.4g17.8g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g416g1457kcal56.2g273.1g12.1g22.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5976kcal221.8g1025g112.6g153.8g
Valittu annoskoko1250g2988kcal110.9g512.5g56.3g76.9g
Annoskoko puolitettuna625g1494kcal55.5g256.3g28.2g38.5g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544