Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 287g985kcal29.3g201g3.4g10g
Sokeri 150g610kcal0g150g0g0g
Leivinjauhe 11g19kcal0.6g4.2g0g0.1g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki177g99kcal15g8.8g0.4g0g
Kananmuna kuoreton 146g208kcal18.2g0.4g14.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g353g297kcal3.9g64.7g1.4g6.4g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 126g893kcal0.5g0g100.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6220kcal135g858.2g241.6g33g
Valittu annoskoko1250g3110kcal67.5g429.1g120.8g16.5g
Annoskoko puolitettuna625g1555kcal33.8g214.6g60.4g8.3g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596