Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 200g604kcal35.8g97g2g21.4g
Vesi, vesijohtovesi 800g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)48g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Naudanliha keskiarvo 100g153kcal19.3g0g8.4g0g
Sianliha keskiarvo 100g218kcal18.3g0g16.3g0g
Suola, annos 3g2.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1977kcal148g198.6g53.6g44.4g
Valittu annoskoko1250g988kcal74g99.3g26.8g22.2g
Annoskoko puolitettuna625g494kcal37g49.7g13.4g11.1g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019