Omenaiset uunikasvikset ja -makkara (pirkka)

8 - 9 (n. 800 g) perunaa
2 punasipulia
2 porkkanaa
3 rkl öljyä
1 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 pkt (500 g) HK Sininen kevyt lenkkimakkaraa
2 omenaa
1 rs (250 g) miniluumutomaatteja

Kastike:
1 tlk (2 1/2 dl) Crème Bonjour Cuisinea, pesto
(2 - 3 rkl maitoa)

Vaihe 1
Kuori ja lohko perunat ja sipulit.

Kuori porkkanat, halkaise ja paloittele.

Vaihe 2
Levitä kasvikset uunivuokaan.

Lisää öljy ja mausteet.

Sekoita.

Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia.

Vaihe 3
Kuori ja paloittele makkara.

Pese omenat hyvin, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.

Vaihe 4
Lisää makkarat, omenat ja tomaatit vuokaan.

Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja makkarat saaneet väriä.

Vaihe 5
Ohenna kastike halutessasi maidolla.

Tarjoa kastike erikseen.

(Merkitse kastike laskuriin erikseen!)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2170 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 461g351kcal8.7g71.4g0.9g4.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Porkkana 86g28kcal0.5g4.8g0.2g2.2g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g204kcal0g0g23g0g
Lenkki, kevyt sininen HK288g490kcal28.8g28.8g28.8g0.3g
Omena, ulkomainen, kuorittu 184g82kcal0.4g17.4g0.2g3.3g
Miniluumutomaatti, annos 250g144g29kcal0.9g4.8g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2401kcal80.2g260.4g107.2g23g
Valittu annoskoko1250g1201kcal40.1g130.2g53.6g11.5g
Annoskoko puolitettuna625g600kcal20.1g65.1g26.8g5.8g
Arvot/100g100g96kcal3.2g10.4g4.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275280