Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 858g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 143g432kcal25.6g69.4g1.4g15.3g
Sipuli (kuorittu)63g17kcal0.8g3g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g14kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g134g126kcal23.8g0.1g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1180kcal101g151.2g10g35.4g
Valittu annoskoko1250g590kcal50.5g75.6g5g17.7g
Annoskoko puolitettuna625g295kcal25.3g37.8g2.5g8.9g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373