Thai-katkarapukeitto

5 dl kanalientä
2 rkl makeaa soijakastiketta
1 kesäkurpitsa (pieni)
1 keltainen paprika
1 limetin mehu
pala tuoretta inkivääriä
50 g nuudeleita (pika)
180 g katkarapuja
2 dl kookosmaitoa

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike.

Pese kesäkurpitsa ja paprika ja leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kattilaan.

Lisää limetin mehu.

Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää keittoon.

Anna kiehua miedolla lämmöllä 5-10 min.

Lisää nuudelit ja kookosmaito.

Anna kiehua pari minuuttia.

Lisää katkaravut ja kuumenna.

(Käytin jäisiä katkoja kun unohdin sulattaa ja laitoin kookosmaidon ja katkat samaan aikaan kattilaan ja annoin lämmetä/kiehua 1-2 min ja sitten nuudelit ja 2min lisää).

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Merihevonen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g34g20kcal0.8g1.7g2.4g0.3g
Ketjap Manis makea soijakastike (Pirkka), annos 150g25g45kcal0.6g10.6g0.1g0g
Kesäkurpitsa zucchini 360g65kcal2g9g1.4g2.5g
Paprika keltainen 275g83kcal2.6g14g0.5g5.5g
Sitruuna kuorittu 36g15kcal0.2g0.8g0.4g1g
Inkivääri, tuore, silputtu4.8g3.8kcal0.1g0.9g0g0.1g
Riisinuudeli Aroi (punnittu kuivana)60g216kcal4.8g51g0g0g
Katkarapu 216g148kcal31.2g0g2.4g0g
Kookosmaito (Santa maria), annos 200g240g456kcal7.2g7.2g43.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2103kcal99g190.4g100.8g18.8g
Valittu annoskoko1250g1051kcal49.5g95.2g50.4g9.4g
Annoskoko puolitettuna625g526kcal24.8g47.6g25.2g4.7g
Arvot/100g100g84kcal4g7.6g4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275936