Punajuurikerrospasta

Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella.

Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.

Vaihe 2

Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa.

Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15 - 20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.

Vaihe 3
Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä.

Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä.

Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.

Vaihe 4
Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle.

Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet.

Ripottele päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

(Lähde Pirkka.)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 195 grammaa

Cherbourg
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 459g176kcal4.6g31.6g0.9g11.5g
Kahden värin täysjyvä penne (Torino), annos 40g275g908kcal44g170.6g5.5g16.5g
Kerma,kevyt 7%,flora229g183kcal2.3g10.3g16g0g
Aurajuusto78g265kcal15.6g0g22.6g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g92g14kcal0.9g1.8g0.2g1.3g
Sipuli (kuorittu)92g25kcal1.2g4.4g0.2g1.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.3g7.6kcal0.6g1.2g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl14g124kcal0g0g13.8g0g
Mustapippuri 1.8g5.1kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3415kcal138.8g441.2g118.6g63g
Valittu annoskoko1250g1707kcal69.4g220.6g59.3g31.5g
Annoskoko puolitettuna625g854kcal34.7g110.3g29.7g15.8g
Arvot/100g100g137kcal5.6g17.6g4.7g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276054