Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen506g167kcal16.7g24.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 93g132kcal11.6g0.3g9.5g0g
Sokeri 253g1026kcal0g252.6g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g52kcal1.9g10.1g1.2g4.7g
Hiiva 42g31kcal5.5g0.5g0.2g2.9g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 169g1197kcal1.3g0.7g134.9g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g169g299kcal0.3g16.5g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5811kcal74.6g611g292.2g15.2g
Valittu annoskoko1250g2905kcal37.3g305.5g146.1g7.6g
Annoskoko puolitettuna625g1453kcal18.7g152.8g73.1g3.8g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854