Nevskin Blinit

1.Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.

2.Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
3.Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.

4.Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.

5.Kuumenna lettupannu.

Paista kuumassa, öljyssä blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan.

Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa.

Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi.

Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.

6.Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa.

Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.

6-7 dl maitoa
40 g hiivaa
2 tl suolaa
4 dl Semper Fin-Mix gluteenittomia jauhoja
3 dl tattarijauhoja
2 keltuainen
1/2 pulloa Laitilan kukkoa
4 valkuaista

öljyä paistamiseen

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 30 grammaa

Hazze
AineksetMääräEnergiaPHRK
Semper Fin Mix jauhoseos197g671kcal4.9g159.9g1g0g
Gluteeniton tattarijauho (Keskisen mylly), annos 60g165g474kcal11g99.3g2.8g9.5g
Kananmuna kuoreton 136g194kcal17g0.4g13.9g0g
Kukko pils (Laitilan), annos 500g136g58kcal0.5g5.6g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 576g195kcal17.6g28.2g0.6g0g
Rypsiöljy rainbow41g370kcal0g0g41.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3923kcal102g586.8g118.8g19g
Valittu annoskoko1250g1962kcal51g293.4g59.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna625g981kcal25.5g146.7g29.7g4.8g
Arvot/100g100g157kcal4.1g23.5g4.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=277238