Hernekeitto

Liota herneitä muutama tunti (voit myös vain huuhtoa ne, mutta lisää siinä tapauksessa keittoaikaa).

Pilko sipuli ja palvikylki.

Laita ainekset kattilaan ja mausta lihaliemikuutiolla ja pippurilla.

Lisää neste (n. 2 litraa tai sen verran kuin kattilaan sopii).

Anna kiehua miedolla lämmöllä pari-kolme tuntia.

Keittoaika riippuu siitä kuinka kauan herneitä on liotettu, mutta kyllä sen sitten näkee, kun on valmista.

Lisää lopuksi sinappia maun mukaan, tarkista suolaisuus ja lisää tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Jemi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 216g653kcal38.7g104.8g2.2g23.1g
Palvikylki pala (Korpela), annos 300g130g409kcal15.6g1.3g38.9g0g
Vesi865g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Sinappi 6.5g8.5kcal0.3g0.9g0.4g0.1g
Lihaliemikuutio Maggi7.1g20kcal0.6g0.5g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2195kcal111g217.4g86.4g47.2g
Valittu annoskoko1250g1097kcal55.5g108.7g43.2g23.6g
Annoskoko puolitettuna625g549kcal27.8g54.4g21.6g11.8g
Arvot/100g100g88kcal4.4g8.7g3.5g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=281576