Mustikkakukko (Kevennys)

Sekoita huoneenlämpöinen margariini, hunaja, ruisjauho ja leivinjauhe keskenään.

Vaivaa taikinaksi käsin.

Kauli taikina leivinpaperin päällä tasaiseksi levyksi noin 0,5 cm paksuiseksi.

Käytä kaulitsemisessa ruisjauhoja apuna, jotta kaulin ei tartu kiinni taikinaan.

Paina tyhjällä vuoalla sopivan kokoinen kansi mustikoille.

Pyörittele mustikat hunajassa ja perunajauhoissa.

Laita mustikat voidellun vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi noin 3 cm paksuudelle.

Aseta taikinakansi mustikoiden päälle vuokaan ja paista uunissa 200c noin 25-35 minuuttia.

Anna vetäytyä pöydällä hetken ja tarjoile halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa

Samuelhovi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)204g774kcal1g13.2g81.4g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 224g681kcal19.6g124.1g4.3g31.1g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Hunaja 163g538kcal0.8g131.6g0g0g
Mustikka metsä- 611g269kcal3.1g39.1g3.7g20.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 39g130kcal0g31.6g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4817kcal50g686.8g178.8g103.8g
Valittu annoskoko1250g2409kcal25g343.4g89.4g51.9g
Annoskoko puolitettuna625g1204kcal12.5g171.7g44.7g26g
Arvot/100g100g193kcal2g27.5g7.2g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=282527