Charlotta

Valmista kääretorttu ohjeella "Kääretorttu omenasoseella".

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 3 litran vetoinen) tuorekelmulla.

Leikkaa kääretorttu sentin viipaleiksi ja asettele torttuviipaleet kulhon pohjalle ja reunoille tiiviisti kiinni toisiinsa.

Valmista täyte: Laita 6 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita joukkoon rahka, sokerit ja puoli desiä Limoncello sitruunalikööriä.

Kuumenna desi vettä kiehuvaksi.

Puserra liivatelehdistä vesi ja sekoita ne kuumaan veteen.

Sekoita sula liivateseos kerma-rahkaan.

Kääntele joukkoon pilkotut persikat ja tuoreet/pakasteesta sulatetut vadelmat.

Kaada seos kääretorttupaloilla vuorattuun kulhoon.

Peitä kulho ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi, mieluummin yön yli. Kumoa vadille ja poista kelmu.

Koristele halutessasi kermavaahtoruusukkeilla tms.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 153 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl113g147kcal14.8g0.3g9.4g0g
Sokeri 70g283kcal0g69.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 53g183kcal5.4g37.3g0.6g1.9g
Leivinjauhe 4.1g7.2kcal0.2g1.5g0g0g
Omenasose, omatekoinen205g266kcal0g61.5g0g3.1g
Kuohukerma,valio,2dl205g697kcal4.1g6.1g71.7g0g
Maitorahka, milbona (500g)205g139kcal25g8g0.4g0g
Sokeri 33g133kcal0g32.8g0g0g
Persikkasäilyke sokeriliemessä 246g168kcal2g37.4g0.2g2g
Vadelma 103g42kcal1g4.2g0.8g3.8g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Likööri, 15% vol, annos 80g8.2g17kcal0g2g0g0g
Liivatelehti, gelatiini4.9g17kcal4.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4208kcal113.4g523.8g166.2g21.6g
Valittu annoskoko1250g2104kcal56.7g261.9g83.1g10.8g
Annoskoko puolitettuna625g1052kcal28.4g131g41.6g5.4g
Arvot/100g100g168kcal4.5g21g6.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=285021