Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa260g44kcal1g6.5g1.6g1.8g
Miniluumutomaatti, annos 250g186g37kcal1.1g6.1g0.6g0g
Purjosipuli 149g34kcal2.7g3.6g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g149g42kcal0.9g8.9g0.3g3.7g
Maa-artisokka 298g136kcal1.5g24.4g0.6g11.9g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)149g89kcal1.5g6.7g6g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa60g179kcal13.7g0g13.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1121kcal44.8g112.4g46.2g41g
Valittu annoskoko1250g561kcal22.4g56.2g23.1g20.5g
Annoskoko puolitettuna625g280kcal11.2g28.1g11.6g10.3g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090