Poronkäristys ja palsternakkamuusi (Kevennys)

Poronkäristys
Kuori sipuli ja leikkaa sokeripalan kokoiseksi kuutioksi.

Leikkaa timjamipuntti pieneksi.

Laita öljy kuumenemaan pannulle ja lisää hetken päästä sipuli joukkoon.

Kun sipuli on läpikuultavaa lisää ensin toinen paketti riistakäristystä ja irrottele paistinlastalla levyt toisistaan irti.

Tämän jälkeen lisää toinen paketti ja tee samoin.

Anna padan hautua hetki ja lisää vesi sekä riistafondue.

Fonduen tilalla voit käyttää lihaliemikuutiota.

Lisää mustapippuri.

Jätä pata pienelle lämmölle lieden päälle ja anna hautua siinä tunnin verran.

Lisää vettä jos pata kuivuu liikaa.

Nestettä saa olla padassa niin että liha lähes peittyy.

Palsternakkamuusi
Kuori palsternakat kuorimaveitsellä.

Poista kanta.

Leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.

Laita kattilaan vähän oliiviöljyä kuumentumaan.

Lisää palsternakan palaset ja kääntele niitä siinä 3 min. Älä päästä ruskistumaan.

Lisää vesi sekä kasvisfondi.

Anna kiehahtaa ja alenna lämpö pienelle.

Lisää kerma.

Anna hautua niin että palsternakka on pehmeää.

Lisää vettä jos sitä on haihtunut liikaa.

Kun palsternakat ovat pehmeitä, ota kattila pois liedeltä ja aja muusiksi käyttäen joko tehosekoitinta tai sähkövatkainta.

Lisää 0,5 dl oliiviöljyä, mausta suolalla sekä valkopippurilla ja sekoita vielä nopeasti.

Tarjoa palsternakkamuusi riistakäristyksen kanssa.

Voit halutessasi lisätä annokseen vielä puolukkasurvosta.

Puolukkasurvos
Sulata puolukat kevyesti ja lisää sokeri.

Survo lusikalla puolukat rikki ja sekoita.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 727 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 215g305kcal37.7g0g17.2g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g34g16kcal0.5g2.5g0.4g1g
Sipuli (kuorittu)71g19kcal0.9g3.4g0.1g1.2g
Oliiviöljy 6g53kcal0g0g6g0g
Riistafondi (Touch of taste), annos 15g6.4g3.5kcal0.3g0.5g0g0g
Vesi129g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Palsternakka 430g273kcal2.1g50.7g1.7g19.3g
Vesi172g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)6.4g6.4kcal0.5g1.1g0g0.1g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)43g26kcal0.4g1.9g1.7g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 2.1g0kcal0g0g0g0g
Puolukka pakaste (Pirkka), annos 100g86g56kcal0.9g11.2g0.9g2.2g
Sokeri 43g174kcal0g42.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1882kcal87.2g230.8g56.2g49.2g
Valittu annoskoko1250g941kcal43.6g115.4g28.1g24.6g
Annoskoko puolitettuna625g471kcal21.8g57.7g14.1g12.3g
Arvot/100g100g75kcal3.5g9.2g2.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288097