Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu289g364kcal31.8g0.9g26g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa156g468kcal35.9g0g35.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g156g936kcal37.5g10.3g84.3g0g
Leivinjauhe 16g27kcal0.8g5.9g0g0.1g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g312g181kcal28.1g15.6g0.6g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)62g356kcal14.2g12.2g31g0g
Seesaminsiemen94g527kcal25.2g10.3g45.1g8.1g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 47g151kcal13.6g3.3g9.4g14.3g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti47g265kcal11.5g6.5g21.5g0g
Psylliumkuitu, annos 6g9g4.7kcal0g0g0g7.8g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl16g140kcal0g0g15.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6843kcal397.2g130g538.8g60.6g
Valittu annoskoko1250g3422kcal198.6g65g269.4g30.3g
Annoskoko puolitettuna625g1711kcal99.3g32.5g134.7g15.2g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.2g21.6g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202