Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton18g3.7kcal0.1g0.3g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)178g294kcal5.4g7.1g26.8g0g
Valkoviini kuiva 89g61kcal0.3g0.5g0g0g
Valkosipuli 8.9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g535g193kcal4.8g39.6g1.6g18.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g18g161kcal0g0g17.8g0g
Mustapippuri 0.9g2.5kcal0.1g0.3g0g0.2g
Broileri rintafile,maustamaton402g414kcal92.7g0g4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2277kcal208.2g98.6g100.6g38.2g
Valittu annoskoko1250g1139kcal104.1g49.3g50.3g19.1g
Annoskoko puolitettuna625g569kcal52.1g24.7g25.2g9.6g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012